Bábovka z domácí pekárny

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kandované ovoce
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 87.7 mg
  • Draslík 66 mg
  • Vláknina 3175.6 mg
  • Vitamín A 3175.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko, vodu, změklé máslo, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program.

  • 2

    Před ukončením hnětení přisypeme omyté a osušené hrozinky a kandované ovoce.

  • 3

    Po ukončení celého programu necháme bábovku vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu