Jogurtová bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Jogurt bílý
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 ks Mandle
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 880.9 mg
  • Vláknina 25712.8 mg
  • Vitamín A 25712.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 26.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady - cukr, jogurt, kypřící prášek do pečiva, mouku, olej a vejce smícháme v míse na polotekuté těsto.

  • 2

    Mandle spaříme a oloupeme.

  • 3

    Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, do každého záhybu formy dáme oloupanou mandli a zalijeme těstem.

  • 4

    Pečeme přibližně 45 minut.

Komentáře k receptu