Ukrajinská višňová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Višně
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 217.1 mg
  • Draslík 254.7 mg
  • Vláknina 4355.7 mg
  • Vitamín A 4355.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme.

  • 3

    Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

  • 4

    Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji.

Komentáře k receptu