bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g polohrubé mouky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 dl Voda pitná
  • 10 dkg Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 80.2 mg
  • Vláknina 192.4 mg
  • Vitamín A 192.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny (kromě kakaa) důkladně smícháme. Připravíme si formu na bábovku - vymastíme ji a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbývající třetiny těsta přisypeme kakao, rozmícháme a přidáme navrch do formy. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30 až 45 minut.

Komentáře k receptu