Bábovka

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Kypřící prášek do pečiva
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 69.5 mg
  • Vláknina 2799 mg
  • Vitamín A 2799 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva, krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, olej, teplou vodu a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    2/3 připraveného těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

  • 3

    Zbylé těsto promícháme s kakaem a vlijeme na světlé těsto.

  • 4

    Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 20 minut, potom při 180 stupních Celsia dopékáme ještě 25 minut.

  • 5

    Po upečení bábovku vyklopíme a vychladlou pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu