Bábovka ze zakysané smetany

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 120 g Tuk Hera jedlý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 259.5 mg
  • Draslík 298.4 mg
  • Vláknina 2793.5 mg
  • Vitamín A 2793.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh.

  • 2

    V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a se žloutky. Vmícháme zakysanou smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme sníh.

  • 3

    Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.

  • 4

    Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160°C 50-60 minut.

Komentáře k receptu