Velikonoční bábovičky v různých tvarech

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mléko polotučné
  • 100 g Cukr krupice
  • 145 g Mouka polohrubá
  • 50 g Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.3 ks Cukr vanilka
  • 0.3 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 špetka Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 84.6 mg
  • Draslík 113.2 mg
  • Vláknina 1913.7 mg
  • Vitamín A 1913.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a celá vejce do husté a bílé pěny. Pak už opatrně, pomalu a střídavě přidáváme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Raději už použijeme vařečku a pracujeme ručně, aby pěna neklesla.

  • 2

    Plech - formu s velikonočními motivy lehce vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a rozdělíme těsto.

  • 3

    Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme.

Komentáře k receptu