Selská omeleta (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 26 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 507 mg
- Draslík 520.2 mg
- Vláknina 4393 mg
- Vitamín A 4393 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova se slaninou, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou.
-
2
Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájené brambory, opepříme, promícháme a krátce osmahneme.
-
3
Potom směs zalijeme rozmíchanými, mírně osolenými vejci a rychleji zapečeme v troubě.
-
4
Upečenou omeletu přeložíme v půli.
-
5
Ihned podáváme.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 06.04.2016 16:37:17
Palec nahoru a doporučuji jako rychlovku. Občas zůstane trošku vařených brambor a tohle je fajn využití. Dala jsem jen o cca 50 g více brambor na jednu porci. Tato ometeta se může dělat v troubě, jak uvádí recept, ale taky nemusí. Dělávám ji na kvalitní pánvi, když na brambory přidám rozšlehaná vejce, dám na pánev poklici a připravuju pozvolna. Pok omeletu otočím a to bývá kámen úrazu, aby se moc nepotrhala :-) Lépe na tom bude ten, který ji dokáže přehodit jako palačinku. Ono někdy je zbytečné a i neekonomické rozpalovat troubu, takže jak kdo chce. Povrch jsem posypala pažitkou, bude se hodit i jarní cibulka, pórek apd. Každopádně palec nahoru
Odpovědět