Selská omeleta z Jury

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 7 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 30 g Petržel - nať
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 4 g Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1280 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 344.8 mg
  • Draslík 1059.1 mg
  • Vláknina 15012 mg
  • Vitamín A 15012 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky, pokud jsou velké, rozpůlíme. Na velké pánvi na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme brambory a orestujeme asi 5 minut.

  • 2

    V míse zatím ušleháme vejce, vmícháme strouhaný ementál, smetanu, sůl a nasekanou petrželku. Směsí zalejeme brambory a necháme na mírném ohni péct až do ztuhnutí, asi 10 minut.

  • 3

    Zatím na jiné pánvi na másle podusíme zelené fazolky, osolíme, ochutíme bílým pepřem a muškátovým oříškem.

  • 4

    Hotovou omeletu rozdělíme na 4 porce a podáváme s dušenými fazolkami.

Komentáře k receptu