Okurková ledová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okurka salátová
  • 80 g Cibule perlová
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 29 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 234.5 mg
  • Vláknina 1615.8 mg
  • Vitamín A 1615.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky oloupeme a zbavíme jader.

  • 2

    Rozmixujeme v mixéru, poté přidáme oloupanou cibuli a vše umixujeme dohladka.

  • 3

    Přelijeme do servírovací mísy, přidáme posekaný kopr, citrónovou šťávu a 1,5 dl vody.

  • 4

    Polévku osolíme, opepříme a necháme 2 hodiny vychladit v chladničce.

Komentáře k receptu