Hruškový kompot s máslem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 28 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 157.3 mg
  • Vláknina 9360 mg
  • Vitamín A 9360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hrušky. Vaříme na mírném plameni. Hrnec zakryjeme pokličkou, ale ne úplně. Necháme utíkat páru škvírkou mezi pokličkou a hrncem. Občas zamícháme a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou a neprovaří se. Hrušky rozmačkáme vidličkou nebo směs rozmícháme ručním mixérem dohladka.

Komentáře k receptu