Zavařené houby v láku
Suroviny
- 5 g Křen
- 35 g Cukr krupice
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 1 g Jalovec
- 2 g Pepř černý celý
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Deko
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 0.25 l Ocet kvasný lihový
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Houby černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 87 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 65 mg
- Vláknina 9126 mg
- Vitamín A 9126 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve očistíme menší houby, ty nakrájíme a vymácháme ve studené vodě.
-
2
Osušené houby vložíme do nové osolené vody a necháme krátce projít varem.
-
3
Mezitím v hrnci dáme vařit 1 litr vody, ocet, cukr, deko a sůl.
-
4
Po dvou minutách lák odstavíme.
-
5
Zavařovací sklenice naplníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, křenem, hořčičným semínkem, cibulí a mrkví.
-
6
Poté naplníme vychlazenými houbami a zalijeme po okraj sklenice lákem.
-
7
Poté stačí sklenice důkladně uzavřít a běžným způsobem jej zavařit.
-
8
Zavařené houby uskladníme v tmavé a chladné místnosti.
Komentáře k receptu
- 20.06.2017 17:01:02
Dostala jsem 2 sklenice zavařených hub Shiitake v sladkokyselém nálevu od fa MIKADO,nevím však ,co z toho uvařit.jsou takové slizké.můžu je uplatnit v české kuchyni?původně jsem si myslela,že z nich udělám klasickou kulajdu nebo smetanovou omáčku či pod maso.bojím se ale,že těmito naloženými houbami celé klasicky české jídlo zkazím.poraďte prosím,kdo máte zkušenosti se zavařenými houbami Shiitake. Nenašla jsem žádný recept.děkuji
Odpovědět