Zapečené brambory v domácí pekárně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 281 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 131.4 mg
  • Draslík 682.4 mg
  • Vláknina 16622.5 mg
  • Vitamín A 16622.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oškrábeme, uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Mrkev omyjeme a oškrábeme, cibuli oloupeme. Mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, krátce podusíme. Uzené maso nakrájíme na kousky.

  • 3

    Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.

  • 4

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem.

  • 5

    Na dno a po stranách formy položíme kolečka brambor, na ně část zeleninové a masové směsi. Pokryjeme další vrstvou brambor, na ně opět zeleninu s masem, tak pokračujeme do vyčerpání surovin.

  • 6

    Horní vrstva by měla být tvořena bramborovými plátky. Nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky.

  • 7

    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a střední kůrku, pekárnu zapneme.

  • 8

    Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu v rukavicích vyndáme, zapečené brambory rozdělíme na talíře. Podáváme horké, posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu