Ořechový řez

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1.5 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1063 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 121.9 mg
  • Draslík 250.5 mg
  • Vláknina 11976.7 mg
  • Vitamín A 11976.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme suroviny na těsto - mouku, cukr, mléko, sodu, solamyl a vejce. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Rozdělíme těsto na dvě části a jednu část na plechu vyloženém pečicím papírem upečeme.

  • 3

    Osmažíme v hrnci směs ořechů, cukru, másla, medu poklademe na upečenou polovinu a upečeme.

  • 4

    První plát pokapeme rumem, natřeme krémem a přiklopíme druhým dílem.

Komentáře k receptu