Mandlové řezy s ořechovým krémem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy lískové
- 10 g Strouhanka
- 10 g Cukr vanilka
- 100 g Cukr moučkový
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 38 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 279 mg
- Draslík 159.7 mg
- Vláknina 5617.3 mg
- Vitamín A 5617.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru a vanilku. Rozsekáme máslo, uděláme důlek, přilijeme studené mléko a žloutky. Zaděláme těsto, na studeném místě necháme odpočinout. 
- 
                                2Poté ho rozdělíme na dva díly, jeden rozválíme a odložíme, druhý přemístíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme krémem, následně přiklopíme rozváleným dílem těsta. 
- 
                                3Ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, nakrájíme na řezy, po vychladnutí podáváme. 
- 
                                4Krém: utřeme v míse do husta cukr se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme tuhý sníh z bílků, strouhané ořechy, strouhanku, zlehka promícháme a naneseme na těsto. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        