Jablková buchta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 170 g Máslo
  • 140 g Cukr moučka
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 5 ks Jablka
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 3940 mg
  • Vitamín A 3940 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, moučkový cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 2

    Jablka nastrouháme nahrubo a poklademe je na rozválené těsto na plechu. Posypeme skořicovým a krupicovým cukrem a přikryjeme druhým plátek těsta, který jsme také rozváleli.

  • 3

    Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Komentáře k receptu