Třešňový koláč s posýpkou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 750 g Třešně
 - 220 g Cukr krupice
 - 80 g Cukr moučkový
 - 1 ks Jogurt bílý
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 dl Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 101.6 mg
 - Draslík 230.1 mg
 - Vláknina 3309 mg
 - Vitamín A 3309 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1048.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Začneme netradičně posýpkou: hladkou moukzü, cukr a rozpuštěné máslo smícháme, uplácáme kouli a dáme do mražáku.
 - 
                                3
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme jogurt, olej, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. nasypeme třešně a vmícháme do těsta. Těsto naneseme na plech, z mražáku vyndáme zmrzlou kouli posýpky a nastrouháme ji na těsto.
 - 
                                5
Pečeme při 180°C dozlatova.