Buchty s ořechovou drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Povidla švestková
  • 150 g Cukr krupice
  • 550 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 71.6 mg
  • Vláknina 3188.9 mg
  • Vitamín A 3188.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na drobenku smícháme 100g cukru, 50g mouky a mleté ořechy, prsty promneme.

  • 2

    Na těsto smícháme v míse zbylou mouku se solí a zbytkem cukru, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, vlijeme mléko a rozpuštěné máslo, rozklepneme vejce a nastrouháme kůru z citronu. Zpracujeme řidší těsto, poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 3

    Poté lžičkou odebíráme kousky těsta, zabalujeme do nich povidla a buchty vkládáme do tukem vymazané remosky.

  • 4

    Každou buchtu potřeme tukem, aby se neslepily. Posypeme drobenkou, přiklopíme a pečeme cca 25-30min dozlatova.

Komentáře k receptu