Těstoviny se žampionovou směsí
Suroviny
- 800 g Žampiony čerstvé
- 400 g Těstoviny čtyřvaječné
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 8 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 901.7 mg
- Vláknina 8041.9 mg
- Vitamín A 8041.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, propláchneme je vodou a scedíme. Ihned je promastíme lžící másla.
-
2
Zeleninu a žampiony očistíme. Houby nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, papriku na nudličky a pórek na malé špalíčky.
-
3
Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, po chvíli papriky a pórek. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana.
-
4
Těstoviny upravíme na talíře, poklademe je dušenou zeleninou se žampiony a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Podáváme se zeleninovým salátem.