Celozrnné těstoviny se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny grahamové
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Smetana špaldová
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Víno bílé veganské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Majoránka čerstvá
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Kvasnicové vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1328 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 805.9 mg
  • Vláknina 32162.2 mg
  • Vitamín A 32162.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozmarýn, nasekanou šalotku a necháme ji zesklovatět. Přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené hlavičky žampionů a vše restujeme asi 2 minuty. Potom přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, krátce opečeme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vínem a když projde varem, přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme 5 minut.

  • 2

    Snítku rozmarýnu vyjmeme a uchováme. Do omáčky vmícháme špaldovou smetanu, kvasnicové vločky a majoránku. Okořeníme mletou paprikou, cayenským pepřem a podle chuti osolíme.

  • 3

    Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme do síta a po okapání smícháme s obsahem pánve.

  • 4

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu