Ztracená vejce vařená v octové vodě

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 9 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a přidáme ocet. Počkáme, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumíme plamen.

  • 2

    Do misky si rozklepneme vejce. Do vody vložíme děrovanou naběračku a do ní necháme z misky opatrně sklouznout vejce. Ve vodě necháme vejce 4 minuty povařit, při tom s ním pracujeme velmi opatrně.

  • 3

    Pak vejce vyndáme z vody a použijeme podle potřeby pro další kuchyňské předpisy.

Komentáře k receptu

  • ba.zabicka
  • 10.04.2016 09:32:30

jeto velice dobré

Odpovědět
  • Lucie Klouparová
  • 24.10.2015 09:21:45

Ztracená vejce vařená v octové vodě jsou velice jednoduchým receptem na tento typ vařených vajec. Nebojte se ho vyzkoušet. Vejce můžete pak použít jako surovinu pro další recepty.

Odpovědět