Pstruh pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 169 mg
  • Draslík 949 mg
  • Vláknina 2455 mg
  • Vitamín A 2455 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté pstruhy vykucháme, očistíme a z obou stran 2-3x nařízneme. Osolíme je, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme pstruhy a pečeme je z obou stran celkem 12-15 minut.

  • 3

    Upečené ryby upravíme na mísu, obložíme kolečky citronu a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu