Vepřový steak v sýrové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 185.3 mg
  • Draslík 534.5 mg
  • Vláknina 304.3 mg
  • Vitamín A 304.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kýty nakrájíme 4 steaky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném oleji a naskládáme do zapékací mísy.

  • 2

    Nastrouhaný sýr promícháme se strouhankou, vejcem, paprikou a nasekanou petrželkou. Směsí pokryjeme maso, pokapeme máslem a pod grilem dozlatova zapečeme.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu