Pstruh v žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 1102.2 mg
  • Vláknina 1289.8 mg
  • Vitamín A 1289.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na másle po obou stranách doměkka.

  • 2

    Dobře očištěné pstruhy vložíme na žampiony a dusíme společně 15 minut.

  • 3

    Hotové pstruhy podáváme na vrstvě žampionů s vařenými bramborami nebo s hranolky a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu