Marinovaný pstruh s vaječnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Máta
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Pstruh
  • 6 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 422.7 mg
  • Draslík 1138.4 mg
  • Vláknina 8239.6 mg
  • Vitamín A 8239.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vložíme do pekáče a zalijeme vínem, olejem, vodou a přidáme utřený česnek a polovinu nasekaných bylinek. Posypeme celým pepřem, solí a rybu několikrát otočíme, aby se dobře obalila v marinádě. Necháme ji při pokojové teplotě asi 30 minut odležet.

  • 2

    Pekáč s rybami dáme na oheň, přivedeme k varu a stáhneme. Zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme asi 20 minut. Dáme na talíř, z jedné strany stáhneme kůži, přikryjeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Tekutinu, v níž jsme vařili rybu, přecedíme do hrnce s dvojitým dnem a bylinky vyjmeme. Smícháme asi 3 lžíce této směsi s vaječnými žloutky a vlijeme zpět do hrnce. Za stálého míchání pomalu zahříváme, dokud omáčka nezhoustne. Nevaříme! Přidáme nasekané bylinky a podle chuti okořeníme pepřem a solí.

  • 4

    Hotovou omáčku nalijeme na rybu a ozdobíme plátky citrónu, zbytek omáčky podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu