Bifteky s dušenými rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 85.4 mg
  • Draslík 888.6 mg
  • Vláknina 1959.8 mg
  • Vitamín A 1959.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 bifteky a v horkém másle s 1 lžící oleje je zprudka opékáme asi 1 minutu po každé straně. Snížíme teplotu a maso dopékáme ještě 2 minuty po každé straně. Vyjmeme, okořeníme a uchováme teplé v alobalu.

  • 2

    Na výpeku podusíme omytá, do křížku naříznutá celá rajčata asi 4 minuty.

  • 3

    Bifteky upravíme s rajčaty na nahřáté talíře. Podáváme s hlávkovým nebo ledovým salátem.

Komentáře k receptu