Kuřecí prsíčka s lusky sladkého hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek mražený
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 95.3 mg
  • Draslík 671.3 mg
  • Vláknina 5720.4 mg
  • Vitamín A 5720.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nasekáme na kostičky. Hnědé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme šalotku, žampiony a dusíme 5 minut, až získají barvu.

  • 3

    Přidáme maso a opékáme za stálého míchání 5 minut, vložíme 1 balení mražených lusků cukrového hrášku, osolíme a opepříme.

  • 4

    Vmícháme smetanu, prohřejeme, ale už nevaříme. Přidáme nasekanou petrželku, dochutíme dle potřeby a podáváme.

Komentáře k receptu