Telecí máslové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Telecí plec
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 218.2 mg
  • Draslík 604.1 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí maso umeleme dohromady se žemlí, navlhčenou mlékem. Přidáme jednu oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, rozšlehaná vejce, sůl, pepř, nasekanou petržel, máslo, podle potřeby strouhanku, vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme kuličky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi, potom je pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Kuličky napichujeme na jehly střídavě s kolečky oloupané cibule, omytými, nakrájenými rajčaty a očištěnými nakrájenými paprikami.

  • 4

    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu