Marinované roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 100 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2031 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 211 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 528.6 mg
  • Vláknina 1098.9 mg
  • Vitamín A 1098.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 17.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po okrajích několikrát nařízneme. Roštěnky vložíme do připravené marinády tak, aby se celé marinádou obalily. Necháme několik hodin v chladničce, nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Roštěnky vyjmeme, osušíme utěrkou a na pánvi na oleji smažíme po každé straně asi 5 minut. Před podáváním maso osolíme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

  • 4

    Příprava marinády: Promícháme olej s vinným octem, kečupem, worcesterem, hořčicí, nastrouhanou cibulí, utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu