Mořský ďas s omáčkou pesto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata Cherry
  • 600 g Mořský ďas
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 1036.7 mg
  • Vláknina 3047.8 mg
  • Vitamín A 3047.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata rozpůlíme a v jedné vrstvě vložíme řeznou ranou navrch na dno zapékací misky.

  • 2

    Z filetů mořského ďasa seškrábneme prsty tenkou šedou blanku. Pokud mají filety také kůži, položíme je kůží na pracovní plochu, na jedné straně zasuneme pod kůži nůž a téměř naplocho jemným řezáním ji odstraníme. Filety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.

  • 3

    Rybu rozložíme na připravená rajčata v zapékací misce. Podle potřeby založíme tenké konce filetů dospod. Každý filet potřeme 4 lžícemi omáčky pesto (viz recept Linguine s pesto omáčkou).

  • 4

    Vše důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů) a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 16-18 minut doměkka. Maso se musí zlehka oddělovat a z rajčat vznikne hustá omáčka.

  • 5

    Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme snítkami bazalky.

Komentáře k receptu