Dušená žebra se zelím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sádlo škvařené
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1.5 kg Vepřová žebra
  • 1.5 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1188 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 305.7 mg
  • Draslík 1712.8 mg
  • Vláknina 16409 mg
  • Vitamín A 16409 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 183.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova.

  • 2

    Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa.

  • 3

    Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí.

Komentáře k receptu