Šiš-čevab (ražniči)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 197 g
 - Sodík 490 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 160 mg
 - Draslík 202.9 mg
 - Vláknina 9543.2 mg
 - Vitamín A 9543.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1902.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jehněčí maso (více tučné) nakrájíme na větší kousky a cibuli pokrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Maso osolíme, opepříme a střídavě s cibulí napichujeme na špejle tak, že začneme a končíme masem.
 - 
                                3
Špejle s masem vložíme do hrnce a zalijeme je vodou jen do poloviny.
 - 
                                4
Přidáme k němu jemně nastrouhanou mrkev, zrnka pepře, pokrájenou celerovou a petrželovou nať a dusíme pod pokličkou do měkka.
 - 
                                5
Hotový šiš-čevab posypeme pálivou paprikou a podáváme s omáčkou, ve které se vařily.