Plněná rajčata s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 12 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 658 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 232.4 mg
  • Draslík 1209.6 mg
  • Vláknina 8859 mg
  • Vitamín A 8859 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytým rajčatům odřežeme vršky od stopky, lžičkou vydlabeme jadřince i část dužiny.

  • 2

    Na oleji si zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme směs mletého masa a necháme vychladit.

  • 3

    K vychladlému masu přidáme předvařenou rýži, drobně nasekanou zelenou petržel, vejce, sůl, pepř a vše dobře vymícháme.

  • 4

    Touto směsí naplníme rajčata až po okraj.

  • 5

    V pekáčku si z oleje, mouky a sladké papriky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme horkou vodou a vymícháme hladkou omáčku, do které poklademe vedle sebe plněná rajčata vrškem nahoru.

  • 6

    Pekáček dáme do dobře vyhřáté trouby a rajčata pečeme jen 30 minut.

  • 7

    Potom rajčata přelijeme zakysanou smetanou a necháme přibližně 10 minut dopéct.

Komentáře k receptu