Parmice na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šalotka
  • 800 g Parmice
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 8 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 826.9 mg
  • Vláknina 294.5 mg
  • Vitamín A 294.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut.

  • 3

    Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu