Babiččino kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 1500 g Kuře
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Anglická slanina
  • 300 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Maso mleté - mix
  • 20 g Játra kuřecí
  • 60 g Strouhanka
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1251 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 910 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 323.7 mg
  • Draslík 1100 mg
  • Vláknina 4926.8 mg
  • Vitamín A 4926.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, kuřecí játra, posekanou petrželku, sůl a pepř. Všechno promícháme a dusíme asi 4 minuty. Zasypeme strouhankou a odstavíme. Touto směsí naplníme kuře.

  • 2

    Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a již naplněné nádivkou na povrchu pomažeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a přidáme anglickou slaninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky. Podlijeme vývarem a dáme péct. 15 minut před koncem pečení do pekáče přidáme na kostičky nakrájené brambory. Necháme dopéct.

  • 3

    Podáváme přímo v pekáči.

Komentáře k receptu