Guláš z králičí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 180 g Králičí maso
  • 30 g Olej rostlinný
  • 30 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 365.4 mg
  • Vláknina 1236.8 mg
  • Vitamín A 1236.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z králičí plece nasekáme na kousky, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli.

  • 2

    V rendlíku na oleji 5 minut restujeme králičí maso, přidáme cibuli, rajčatový protlak a papriku. Promícháme a ihned zalijeme 200 ml vody. Přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a utřený česnek. Pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.

  • 3

    Guláš zahustíme moukou rozmíchanou s 80 ml vody a dobře provaříme.

  • 4

    Jako přílohu volíme knedlíky nebo dušenou rýži.

Komentáře k receptu