Rybí kotlety po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Treska aljašská
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 819 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 450 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 1020.1 mg
  • Vláknina 1597.8 mg
  • Vitamín A 1597.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme a chvíli podusíme v kastrolu na másle. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sardelovou pastu.

  • 2

    Omyté a osušené porce tresky osolíme a necháme krátce odležet. Potom je potřeme podušenou zeleninou a obalíme ve strouhance.

  • 3

    Připravené rybí kotlety smažíme na oleji na pánvi dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře k receptu