Kapr v trojobalu pečený v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Máslo čerstvé
  • 130 g Strouhanka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 1 kg Kapr obecný
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 249.5 mg
  • Draslík 465.7 mg
  • Vláknina 806 mg
  • Vitamín A 806 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme 1/2 hodiny marinovat, během marinování porce obracíme. Poté porce vyjmeme, osolíme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 2

    Do většího pekáče vlijeme rozpuštěné máslo a olej (1 lžíci tuku odložíme), vložíme porce obaleného kapra, zakapeme odloženým tukem a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme.

  • 3

    Zhruba po 20 minutách porce v pekáči obrátíme a pečeme asi 1 hodinu. Porce v pekáči podle potřeby obracíme.

Komentáře k receptu