Cannelloni s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 40 g Bazalka
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 400 g Sýr Ricotta
  • 200 g Cannelloni
  • 50 g Mozzarella
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.41 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1329 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1393 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 386 mg
  • Draslík 768.3 mg
  • Vláknina 1399.5 mg
  • Vitamín A 1399.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme ingredience na marinádu - ocet, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a kuřecí maso nakrájené na kostky. Zakryjeme fólií a necháme 30 minut v lednici uležet.

  • 2

    Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku a zahříváme za stálého míchání, až směs zhoustne. Vmícháme strouhaný parmezán a odstavíme.

  • 3

    Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi na oleji dozlatova a přendáme do velké mísy. Přidáme ricottu, vejce, nasekanou bazalku a oregano, vše důkladně promícháme a směsí naplníme canneloni. Do vymazaného pekáčku nalijeme polovinu sýrové omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbytkem omáčky. Posypeme mozzarellou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

  • 4

    Podáváme ozdobené lístky bazalky.

Komentáře k receptu