Hovězí zapékané s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • 1.5 dl Žervé
  • 3 dl Mléko nízkotučné
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 563.2 mg
  • Vláknina 2399 mg
  • Vitamín A 2399 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi osmahneme na sucho mleté hovězí maso, dokud nezhnědne. Přidáme bylinky, mouku, rajčatový protlak, sůl, pepř, hovězí vývar a přivedeme k varu na mírném plameni. Dusíme cca 30 minut, dokud nezhoustne.

  • 2

    Směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme ji vrstvou pokrájených rajčat a na to dáme pokrájené cukety. Smícháme solamyl s trochou mléka. Přilijeme zbývající mléko do pánve a přivedeme k varu. Přidáme směs se solamylem a povaříme dvě minuty, dokud omáčka nezhoustne. Sundáme z ohně, přidáme žervé a žloutek. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Omáčku nalijeme na vrstvu cuket. Posypeme navrch parmezánem a dáme zapékat do předehřáté trouby na 30 minut.

  • 4

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu