Vařené hovězí maso zapékané se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí maso vařené
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 120 g Olivy zelené
  • 100 ml Víno bílé
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2978 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 207.5 mg
  • Vláknina 7819.3 mg
  • Vitamín A 7819.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Poprášíme lžící hladké mouky, znovu osmahneme a zalijeme vínem. Přidáme lžičku octa, přilijeme vývar a necháme vyvařit na polovinu. Osolíme, opepříme a mírně osladíme. Nakonec do omáčky vmícháme na plátky nakrájené okurky a olivy.

  • 2

    Vařené hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a urovnáme do zapékací mísy. Zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapékáme 8-10 minut v silně vyhřáté troubě.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu