Řízky v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 198.2 mg
  • Vláknina 2978.3 mg
  • Vitamín A 2978.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polohrubé mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.

  • 2

    V kastrolu osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, vložíme plátky masa i s vypečenou šťávou a dusíme doměkka asi 30 minut, podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Poté přidáme protlak a smetanu, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu