Telecí řízky v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 127.4 mg
  • Draslík 715.3 mg
  • Vláknina 1915.5 mg
  • Vitamín A 1915.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Česnek utřeme se špetkou soli.

  • 2

    Připravené maso z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, orestujeme, vmícháme rajčatový protlak, pár vteřin smažíme, poté zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek a za občasného míchání na mírném ohni vaříme zhruba 10 minut.

Komentáře k receptu