Nadívané selátko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 g Játra husí
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Majoránka čerstvá
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Sele
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1988 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 152.9 mg
  • Vláknina 1680.5 mg
  • Vitamín A 1680.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé vykuchané sele uvnitř nasolíme. Nasekáme všechny ingredience na nádivku najemno a smícháme v míse. Nádivkou naplníme sele, sešijeme a vložíme do vymazaného pekáče. Pečeme pozvolna nejdříve zakryté, postupně odkrýváme, často podléváme výpekem, aby vznikla kůrka.

  • 2

    Podáváme obložené citronem s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu