Koňské závitky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 800 g Koňské maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 8 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Cibule
  • 4 l Voda pitná
  • 0.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 574.7 mg
  • Vláknina 3575.5 mg
  • Vitamín A 3575.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naložíme do strouhané kořenové zeleniny a cibule, zalijeme svařenou vodou s octem a solí, necháme odležet do druhého dne.

  • 2

    Maso vyjmeme a očistíme od marinády, nakrájíme na plátky a naklepeme. Na každé maso položíme plátek slaniny, posypeme paprikou, osolíme, svineme do závitku a spíchneme párátky. Poprášíme moukou a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme i s výpekem do kastrolu, přidáme na sádle osmaženou cibulku nadrobno, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme 2 hodiny, dokud není maso měkké, průběžně podléváme vodou a otáčíme. Zaprášíme šťávu moukou, dosolíme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu