Kuře v rajském protlaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 80 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 321.2 mg
  • Vláknina 1085 mg
  • Vitamín A 1085 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekanou petrželku a chvíli necháme zpěnit. Vložíme kuřecí stehenní řízky nakrájené na menší kusy a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody a zakryté dusíme do poloměkka. Potom maso posuneme ke kraji kastrolu a vypečenou šťávu zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, sůl a ještě chvíli opékáme. Přilijeme vodu, promícháme s masem a necháme dusit, až je maso měkké.

Komentáře k receptu