Bifteky s portským

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 ml Voda pitná
  • 80 ml Víno portské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Víno madeira
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 818.2 mg
  • Vláknina 868 mg
  • Vitamín A 868 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou nakrájíme na 4 silné bifteky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí.

  • 2

    Na rozpáleném másle osmažíme bifteky, z každé strany asi 2,5 minuty, poté je vyjmeme a držíme na teple. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.

  • 3

    Do výpeku vložíme žampiony a za občasného míchání je 5 minut podusíme. Přimícháme cibulky a dusíme ještě minutu. Do směsi vmícháme mouku, minutu smažíme, zašleháme vývar, portské, madeiru, smetanu a na mírném plameni pomalu vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Bifteky lehce osolíme a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu