Tatranská skopová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Rajčata
  • 30 g Slanina vepřová
  • 40 g Žemle tuková
  • 5 g Sůl
  • 60 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 30 g Kapie
  • 40 g Paprika zelená
  • 600 g Skopová žebra
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 258 mg
  • Draslík 151.7 mg
  • Vláknina 2247.5 mg
  • Vitamín A 2247.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme tuk a na něm zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a papriky nakrájené na kolečka, kapii na kostičky a zahustíme vejcem.

  • 2

    Maso vykostíme a upravíme na úhledný plát. Odřez umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, osolíme, opepříme, okořeníme drceným česnekem, přidáme cibulovou směs a 1 vejce. Zamícháme, naneseme na plát masa, přes něj dáme plátky slaniny, zavineme, převážeme motouzem. Podlité dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.

Komentáře k receptu