Balkánské skopové s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 250 g Rajčata
  • 400 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Skopové maso přední
  • 150 g Cibulka jarní
  • 1 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 709.5 mg
  • Vláknina 11666 mg
  • Vitamín A 11666 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kroužky cibuli, vše osmažíme, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme, povaříme, přisypeme rýži a maso, dusíme do poloměkka.

  • 2

    Před koncem vložíme do předehřáté trouby dopéct.

  • 3

    Podáváme obložené nakrájenou cibulkou s natí a kousky rajčat.

Komentáře k receptu