Opilý králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Kmín celý
  • 5 g Cukr krupice
  • 4 g Nové koření celé
  • 10 g Citronová kůra
  • 40 g Citronová šťáva
  • 3 g Muškátový květ
  • 800 g Králík
  • 250 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 696.8 mg
  • Vláknina 3313.2 mg
  • Vitamín A 3313.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, doložíme bobkové listy, trochu muškátového květu, pepř, nové koření, kmín a citronovou kůru.

  • 2

    Na ochucenou cibuli položíme opepřeného a osoleného králíka, pomalu dusíme. Poté přilijeme pivo a vodu. Uděláme světlou máslovou jíšku, kterou následně zahustíme šťávu z masa, vložíme cukr s citronovou šťávou.

Komentáře k receptu